Nieuws

Programma september 2016
Babycafé Hoorn is een eenvoudige, laagdrempelige en gezellige manier om in contact komen met andere moeders en/of vaders uit Hoorn en omgeving. Elke eerste dinsdag van de maand ben je van harte welkom tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Locatie is deze maand nog een verrassing!
Wendy Schol van https://www.facebook.com/Keepmclose is aanwezig, ze is draagconsulente en kan je laagdrempelig advies geven over dragen. Uiteraard is ze ook te boeken voor persoonlijke consulten.
Lactatiekundige Anita Lubbersen is gevraagd om aanwezig te zijn voor al je borstvoedingsvragen. Meld het even als je een vraag voor haar hebt, dan weet ze of ze komt en hoeveel tijd zij dan inruimen moet.
Dime Spijkerman is er weer bij om je kind op de gevoelige plaat te zetten. (foto’s op facebook op een beveiligde en afgeschermde groep Besloten Babycafé Hoorn te zien).

25-10-2015: Draagconsulenten!
Nieuw: nu ook draagconsulentes bij Babycafé Hoorn!
Eindelijk, na bijna anderhalf jaar te bestaan, zijn er nu twee draagconsulentes beschikbaar die tijdens het babycafé laagdrempelig om advies gevraagd kunnen worden.
Wendy Schol en Danielle van Houwelingen zullen zorgen dat in ieder geval een van hen aanwezig is op de eerste dinsdag van de maand. Uiteraard zijn ze ook te boeken voor persoonlijke draagconsulten.

8-12-2014:  Verandering dag!
Per februari 2015 verhuizen we naar de eerste dinsdag met het babycafé!
Zie in het menu rechts het overzicht met data.

21-09-2014:  Borstvoedingsweek
De eerste week van oktober is de borstvoedingsweek. Graag willen we in ons Babycafé hier ook aandacht aan schenken.Klembord01

Uiteraard is lactatiekundige Anita Lubbersen van Borstvoedingscentrum Schermer aanwezig en zij zal o.a. wat voorbeelden laten zien van bv. borstvoedings BH’s en kolven. Natuurlijk kun je wat kopen, maar dat is niet de belangrijkste opzet. Gewoon info wat er allemaal is.

Ook willen we een mini-kledingruilbeursje doen. Een ieder die zin heeft om te ruilen neemt 5 kledingstukken mee. De bedoeling is om dit met gesloten beurzen te doen.
We willen Sandii Zachte weer vragen om een draagwandeling te doen. Ze is inmiddels vast weer uitgerust van dat geweldige Kiindfestival. 😉
Annemarie Bruinsma van massagetherapie Hoorn komt bij de mama’s een korte nek- en of schoudermassage doen. Zij is aanwezig vanaf 12.00 uur.
Leuke borstvoedingskleding, waar vind je dat? Misschien komt Mama Manana langs met wat voorbeelden.
Ook is er overleg met een opvoedkundige die gespecialiseerd is in baby’s van 4 weken tot 2 jaar. Bijvoorbeeld wat is normaal (huil)gedrag en hoe reageer je daar op. Het is nog niet zeker of ze kan op 1 oktober.
We houden je via Facebook en de site op de hoogte en hopen dat jullie in grote getale komen op 1 oktober.

Let op: deze editie van het Babycafé is extra lang, van 10.00 uur tot 14.00 uur.

8-09-2014: Tip van Babycafé Hoorn: Het Kiindfestival
In Amersfoort ‘het middelpunt van Nederland’ vindt op 13 september het Kiindfestival plaats. Dit initiatief is genomineerd voor de ASN Bank Wereldprijs 2014!
Bewust mét lol
Zin in huttenbouwen, picknicken, fijne bandjes luisteren, struinen over een groene markt, verhalenvertellers en biologische hapjes? Met het leukste kindertheater van Nederland, want Hakim en Ageeth de Haan treden op!
Op het picknickveld geniet je van heerlijke biologische catering en luister je naar relaxte akoestische bandjes. Er is kinderopvang wanneer ouders willen aansluiten bij interessante workshops.

Breng een zieke knuffel naar de poppendokter en neem kinderkleding mee om te ruilen voor iets anders. Doe proefjes, speel, knutsel of speur door het bos. Het wordt een festival voor het hele gezin: van baby, tot peuter, kleuter, schoolkind én ouders! Koop kaartjes voordelig in de voorverkoop via http://www.kiind.nl/festival